În baza unui contract, se pot ignora prevederi din legi și Constituție?

În baza unui contract, se pot ignora prevederi din legi și Constituție?

Postat de pe data de 17-11-2016 | 0 comentarii

Am solicitat în 10 noiembrie 2016 Primăriei Tîrgu-Mureș să ne spună care sunt sumele care s-au plătit în 2014, 2015 și 2016 către trei asociații non-guvernamentale prin care, avem bănuielile noastre, s-ar cheltui sume consistente de bani pentru evenimente de divertisment, cu acces liber pentru populație. Este vorba în esență despre niște bani publici, virați în baza unor contracte, către entități private.

Deși avem de-a face cu un drept constituțional prevăzut la art. 31 din Constituție, reglementat apoi și prin Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, Primăria spune că în baza unui contract care are niște clauze de confidențialitate, nu ne pot furniza niște informații pentru că nu ar fi de interes public. Așadar, deși legea spune că „prin informaţie de interes public se înţelege orice informaţie care priveşte activităţile sau rezultă din activităţile unei autorităţi publice sau instituţii publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informaţiei”, iată că funcționarii Primăriei apreciază că în baza unui contract, se pot ignora prevederi din legi și Constituție.

Sigur că în atare situație, ne vom continua demersul pe această temă.

aaa-page-001

aaa-page-002

Postează un comentariu

Câmpurile marcate cu steluţă sunt obligatorii

*

X
Donează

Orice proiect pleacă de la o idee, care mai apoi se poate materializa cu muncă şi resurse. Dacă vă plac ideile şi apreciaţi munca noastră, puteţi să ne susţineţi proiectele sprijinindu-le financiar sau moral.

Directionaţi 2% din impozitul pe venit spre AMPER.

Directionaţi 20% din impozitul pe profitul companiei dumneavoastră.

Donează un tweet sau share:
Nu doresc să sprijin AMPER. Doresc acces gratuit >>