Liberalizare pe jumătate, cu bariere reintroduse pe ușa din dos

Liberalizare pe jumătate, cu bariere reintroduse pe ușa din dos

Postat de pe data de 03-03-2015 | 1 comentariu

Luni și marți, 2-3 martie, reprezentanții Campaniei Politică fără Bariere și ai Asociației pentru Minți Pertinente—AMPER au participat la lucrările subcomisiei parlamentare pentru modificarea Legii partidelor politice și a Legii privind finanțarea partidelor și a campaniilor electorale. O mare parte din amendamentele propuse prin documentul tehnic al Politică fără Bariere din 16 decembrie 2014 au fost aprobate în cadrul subcomisiei, conform principiilor adoptate de Comisia comună, la ședința din 24 februarie. Joi, 5 martie, în ședința Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru modificarea legilor electorale, se vor adopta chestiunile tehnice rămase în divergență și/sau pentru care nu s-a putut obține un consens în cadrul subcomisiei.

Din păcate, unele dintre barierele eliminate la nivelul înființării/înscrierii partidelor au fost re-introduse prin mecanismele de radiere, respectiv finanțare a partidelor. Politică fără Bariere consideră că, astfel, sunt încălcate atât principiile noastre, discutate cu partidele politice, cât și înseși principiile adoptate de Comisie:

  • principiul privind radierea partidelor care nu depun candidaturi și/sau nu obțin un anumit număr de voturi, în mai multe circumscripții electorale, contravine principiului privind eliminarea criteriului teritorial;
  • principiul privind subvenționarea partidelor, respectiv decontarea cheltuielilor din campania electorală, numai pentru partidele locale care obțin 3% din voturile exprimate la nivelul unui județ, contravine atât principiului privind eliminarea criteriului teritorial, cât și principiului privind finanțarea partidelor în funcție de numărul de voturi obținute;
  • textul nemodificat/neactualizat din art. 15 și 16 ale Legii 334/2006, care menține evaluarea performanței electorale prin raportare la numărul de mandate obținute și atingerea pragului electoral la nivel național, contravine principiului privind eliminarea criteriului teritorial și principiului privind finanțarea partidelor în funcție de numărul de voturi.

Membrii subcomisiei au acționat în cadrul mandatelor primite de la formațiunile politice. În opinia noastră, argumentele care au fost invocate/aduse în discuție de formațiunile politice nu au fost nici suficiente, nici valide.

Față de aceste contradicții din cadrul activității legislative, organizațiile membre ale Campaniei Politică fără Bariere, alături de organizațiile susținătoare ale acelorași principii, vor elabora documente de poziție, pe care le vor transmite în atenția Comisiei comune. Păstrarea acestor contradicții, care țin de interpretarea corelată a textelor de lege, va echivala cu gâtuirea reformei așteptate de societatea românească și cu încălcarea promisiunilor formulate de formațiunile politice parlamentare, din noiembrie 2014 încoace.

    1 Comentariu

  1. In conditiile in care Romania este la un pas de flaiment, fruntasa fiind in principal doar in topul tarilor UE cu cel mai mare grad de risc de a intra in incapacitate de plata… eu zic ca este mai degraba de plecat de aici si nu de venit.Mediul privat este atat de lovit de lipsa de masuri din partea acestui asa numit stat incat in doar 2 ani s-au retras un minim de 500.000 de persoane juridice de pe piata romaneasca, dand flaiment, intrand in insolventa sau pur si simplu inchizand activitatea….. incat singurele locuri de munca, si asa putine cer conditii „SF” din partea tinerilor ca de ex: rezistenta la conditii de stres si program prelungit de munca; disponibilitate si rapiditate in rezolvarea oricaror sarcini de serviciu…. si asta PE BANI MARUNTITrebuie sa fii putin dus cu pluta sa te intorci aici cand ai atatea oportunitati in afara…. doar o spune si DOMNUL PRESEDINTE BASE : ca se bucura enorm pentru cei 4.000.000 de romani care lucreaza in strainatate si trimit bani in tara (in mare parte ei au sustinut consumul si cresterea economica din Romania din ultimii ani)DA , ESTE PAREREA UNEI „FRUSTRATE” ANGAJATE IN MIZERIA ASTA DE TARA, DEVENITA ASA DATORITA DOBITOCILOR CARE NE CONDUC; Hai sa mai punctam cateva aspecte1. in urma cu vreo 70,80 de ani ROMANIA era granarul Europei si acum am ajuns sa importam si faina de grau….. ca sa nu vorbim de restul…. eu cred ca pe rafturile magazinelor 80% din produse nu sunt romanesti ( deh…. asta a fost intelegerea sa intram in UE…. nu?2. Nimic nu e intamplator din ce se petrece in Romania: datorita VANZATORILOR ambulanti care ne conduc, am ajuns COBAII LUMII si de rusinea tuturor…. adica aceste bestii au dat gratis tot ce a insemnat industrie, resurse naturale ( si vorbesc gratis din punctul de vedere al Romanilor si nu din punctul lor de vedere);3. Satanistii care ne conduc, au primit indicatii de mai sus : MARII FRANCMASONI care dirijeaza lumea asta, sa indobitoceasca aceasta tara si aceasta pentru a o conduce/dirija / influenta cum vor muschii lor si mai usor: si aceasta cum? pai va zic eu lovind in INVATAMANT, CULTURA, SANATATE, si tot ce inseamna OAMENI CU BUN SIMT / PREGATITI / MUNCITORI…4. Se sprijina rromi ( astia peste tot in lume se numesc tigani si nu romi, by the way) si daca se continua in ritmul acesta o sa ajungem in30.40 de ani sa ne numim RROMANICA MANCATAS… in loc sa ii fortam sa traiasca ca si noi…. de fapt sa munceasca ca si noi…. trebuie sa fim toleranti, sa ii intelegem si acceptam asa cum sunt ba mai mult sa acceptam ca fura, cersesc, fac purdalai cu carul fara sa munceasca, ca doara ii tine statul romanesc, ca sa aiba bestiile care ne conduc sustinatori, mancatas…. CONCLUZIA: daca nu ne mobilizam sa FACEM CEVA cu totii in loc de a ne complace IN STAREA ACEASTA PROASTA IN CARE NE AFLAM, atunci hai sa plecam cu totii din Romanica si Doamne fereste, nici vorba de a ne intoarce in aceasta CLOACA MIZERABILA!!!!!!!!!!!!

    Debbie

    08/04/2015

Postează un comentariu

Câmpurile marcate cu steluţă sunt obligatorii

*

X
Donează

Orice proiect pleacă de la o idee, care mai apoi se poate materializa cu muncă şi resurse. Dacă vă plac ideile şi apreciaţi munca noastră, puteţi să ne susţineţi proiectele sprijinindu-le financiar sau moral.

Directionaţi 2% din impozitul pe venit spre AMPER.

Directionaţi 20% din impozitul pe profitul companiei dumneavoastră.

Donează un tweet sau share:
Nu doresc să sprijin AMPER. Doresc acces gratuit >>